Zbožíznalství

 

Pracovní listy 1. ročník

1.            Úvod do zbožíznalství

2.            Hodnocení zboží

3.            Hodnocení zboží - spotřebitelská hodnota, jakost

4.            Metrologie a metrologická kontrola

5.            Řízení jakosti v ČR - normalizace, zkušebnictví, inspekce

6.            Certifikace - HACCP

7.            Úloha státu, výroby a spotřebitele v oblasti jakosti

8.            Škodlivé vlivy působící na zboží ve sféře oběhu

9.            Obaly a obalové materiály

10.       Konzervace

11.       Složení poživatin - živiny

12.       Zásady racionální výživy

13.       Živiny - bílkoviny

14.       Živiny - tuky

15.       Živiny - sacharidy

16.       Obiloviny

17.       Mlýnské výrobky

18.       Těstoviny

19.       Pekařské výrobky - rozdělení

20.       Pekařské výrobky - značení

21.       Cukrářské výrobky

22.       Med

23.       Škroby

24.       Ovoce - základní pojmy

25.       Ovoce tuzemské

26.       Ovoce exotické

27.       Ovoce - přehled exotických plodů

28.       Ovoce - konzervované výrobky

29.       Zelenina - úvod a skupiny

30.       Zelenina košťálová a listová

31.       Zelenina - brambory, houby

32.       Zelenina - konzervované výrobky

33.       Káva

34.       Čaj

35.       Kávoviny a kakao

36.       Čokoláda a čokoládové cukrovinky

37.       Koření

38.       Ocet

39.       Hořčice

40.       Sůl

41.       Vejce

42.       Maso - základní pojmy

43.       Maso jatečních zvířat

44.       Maso - drůbež

45.       Maso - zvěřina

46.       Ryby a rybí výrobky

47.       Masné výrobky

48.       Masné výrobky - šunky

49.       Mléko a mléčné výrobky

50.       Nealkoholické nápoje - vody

51.       Nealkoholické nápoje ovocné a ochucené

52.       Alkoholické nápoje - pivo

53.       Víno

54.        

 

Obrazové přílohy 1. ročník

1.            Užitné vlastnosti zboží

2.            Jakost, značky jakosti

3.            Řízení jakosti v ČR - normalizace, inspekce, zkušebnictví

4.            Vlivy působící na zboží

5.            Obaly

6.            Konzervace

7.            Poživatiny – výživová hodnota, trvanlivost

8.            Živiny

9.            Obiloviny

10.       Mlýnské výrobky

11.       Pekárenské výrobky

12.       Pekárenské výrobky - rozdělení

13.       Pekárenské výrobky - značení

14.       Těstoviny

15.       Med

16.       Škroby

17.       Ovoce

18.       Ovoce - konzervované výrobky

19.       Zelenina

20.       Káva

21.       Čaj

22.       Kakao a kávoviny

23.       Čokoláda a cukrovinky

24.       Čokoláda a čokoládové cukrovinky

25.       Koření

26.       Koření a sůl

27.       Ocet

28.       Hořčice

29.       Sůl

30.       Vejce

31.       Maso jatečních druhů

32.       Mléko a mléčné výrobky

33.       Tuky

34.       Víno

 

 

Pracovní listy 2. ročník

1.            Mýdla

2.            Prací prostředky

3.            Čisticí prostředky

4.            Hnojiva

5.            Pesticidy

6.            Nátěrové hmoty - rozdělení, značení

7.            Nátěrové hmoty - sortiment, základní druhy

8.            Voňavkářské zboží

9.            Kosmetika - úvod - základní pojmy

10.       Kosmetika - pečující

11.       Kosmetika - ochranná

12.       Kosmetika - dekorativní

13.       Zdravotnické zboží

14.       Drogistická galanterie

15.       Kartáčnické zboží

16.       Textilní vlákna

17.       Tkaniny - vznik, vazby

18.       Tkaniny - zušlechťovací úpravy

19.       Netkané textilie

20.       Pleteniny

21.       Sortiment textilního zboží

22.       Jak správně ošetřovat oděvy - list

23.       Oděvní konfekce

24.       Kusový textil - prádlo, pletené svrchní ošacení, košile

25.       Prádlo a pletené ošacení- sortiment

26.       Punčochové zboží

27.       Textilní galanterie - měkká

28.       Textilní galanterie - tvrdá

29.       Kloboučnické zboží

30.       Kožešiny

31.       Bytové textilie - koberce a podlahové textilie

32.       Bytový textil - ložní prádlo

33.       Bytový textil - stolní, koupelnový, dekorační a doplňky

34.       Podlahové krytiny

35.       Obuv - materiály, zdravotní požadavky

36.       Obuv - střihy, účel použití, výroba

37.       Obuv - číslování, hodnocení, péče o obuv

38.       Obuv - dětská

39.       Kožená galanterie - kufry a kufříky

40.       Kožená galanterie - peněženky, kabelky a aktovky

41.       Klenoty

 

 

Obrazové přílohy 2. ročník

1.            Mýdla a prací prostředky

2.            Čisticí prostředky

3.            Hnojiva

4.            Pesticidy

5.            Nátěrové hmoty

6.            Kosmetika

7.            Kosmetika - základní pojmy

8.            Kosmetika - pečující

9.            Kosmetika - ochranná

10.       Drogistická galanterie

11.       Textilní vlákna

12.       Oděvy a konfekce

13.       Košile

14.       Textilní galanterie - měkká

15.       Textilní galanterie - tvrdá

16.       Bytový textil

17.       Obuv

18.       Obuv – sortiment dle účelu použití

19.       Kožená galanterie

20.       Klenoty

 

 

Pracovní listy 3. ročník

1.            Elektrotechnické zboží - úvod

2.            Elektrotechnické zboží - předpisy

3.            Elektroinstalační materiály

4.            Světelné zdroje

5.            Elektrické články, baterie, akumulátory

6.            Svítidla

7.            Malé elektrické spotřebiče

8.            Elektrické spotřebiče - tepelné

9.            Domácí spotřebiče s elektromotory

10.       Rozhlasové a televizní přijímače

11.       Sklo a sklářské výrobky

12.       Keramika

13.       Plasty a domácí potřeby z plastů

14.       Nádobí kovové

15.       Nožířské zboží, příbory

16.       Kamna a sporáky

17.       Výrobky hutnické prvovýroby a druhovýroby

18.       Papír

19.       Psací potřeby

20.       Školní a kancelářské potřeby

21.       Hračky

22.       Kočárky

23.       Bižuterie

24.       Kolečkové brusle

25.       Jízdní kola

26.       Potřeby pro zimní sporty - lyže sjezdové

27.       Potřeby pro zimní sporty - výroba lyží, lyže běžecké

28.       Sportovní potřeby - letní sporty

29.       Sportovní potřeby - zimní sporty

30.       Nábytek - materiály

31.       Nábytek - rozdělení - základní druhy

32.       Nábytek kancelářský a dětský pracovní

 

Obrazové přílohy 3. ročník

1.           Svítidla

2.           Světelné zdroje

3.           Domácí elektrické spotřebiče - tepelné

4.           Domácí elektrické spotřebiče – malé tepelné

5.           Domácí spotřebiče s elektromotory

6.           Sklo

7.           Keramika

8.           Kovové nádobí

9.           Nožířské zboží

10.     Nožířské zboží varianta

11.     Papír

12.     Školní potřeby

13.     Kancelářské potřeby

14.     Hračky

15.     Sportovní potřeby – zimní – lyže

16.     Sportovní potřeby – letní – in-line brusle

17.     Jízdní kola